Boerderijkip

Kiest u bewust & voor smaak? Kies voor Boerderijkip

De Boerderijkip groeit op in een ruime omgeving, waar ze naar hartenlust kan rondlopen. Dagelijks krijgt ze gezonde voeding die voor 100% plantaardig is en voor 70% bestaat uit graan. De Boerderijkip kan langzaam opgroeien bij een normaal dag– en nachtritme en krijgt geen onnodige medicijnen toegediend. Dit resulteert in een vitale, sterke en gezonde kip en dat proeft u!

3 garanties voor een verantwoorde smaak:

(H)eerlijke Hollandse Scharrelkip
Kippen scharrelen in overdekte vrije uitloop
Ambachtelijke smaak, dankzij beter leven & vakmanschap

Livar Varkensvlees

Smaak als beloning voor goede zorg

Het vlees van het Livar varken heeft een onderscheidende, uitmuntende smaak en vleeskwaliteit. Livar staat in het teken van een vorm van dierhouderij die zich uit in maximaal dierenwelzijn. De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

Geselecteerd Livar specialist

Wij behoren tot een klein en streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat 'geselecteerd Livar specialist' is. En daar zijn we trots op! Livarvlees is niet overal verkrijgbaar. Om een breed assortiment van het bijzondere varkensvlees te mogen aanbieden dienen specialisten voldoende kennis te hebben van het Livar varken, haar leefwijze en haar rijke historie. Bovendien moet de specialist alles weten van het op ambachtelijke wijze verwerken van het vlees tot kwalitatieve en mooie producten. Om die kennis te bezitten zijn wij onder andere op bezoek geweest bij Abdij Lilbosch in Echt . In de kloostertuinen van deze abdij scharrelen een deel van de Livarvarkens waar ze met veel liefde worden verzorgd door de monniken. Daarnaast hebben wij een uitgebreid programma gevolgd, om uiteindelijk het felbegeerde predicaat 'geselecteerd Livar specialist' te mogen dragen.

Waarom Livar?

De dieren worden grootgebracht op kleinschalige boerderijen met andere rassen, ander voer, gelukkige varkens en gelukkige boeren.
Het Livarvarken wordt met liefde gehoed en verzorgd in samenwerking met de monniken op Abdij Lilbosch in Echt.
Het Livarvlees onderscheidt zich qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet,  dé smaakdrager van vlees.
Het vlees is lang houdbaar en heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies.
Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Niet alleen omdat dat goed is voor het dier maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt.
Livar is een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf. De varkens worden gehouden op kleinschalige boerderijen verspreid door Limburg.
Om het hele varken te verwaarden werkt Livar altijd samen met alleen de beste ambachtelijke bedrijven.

Ons rundvlees van VIT's

Bij ons kunt u terecht voor kwaliteitsrundvlees van het ras Blonde d´Aquitaine. Deze koeien en kalveren van een groep Twentse boeren lopen het grootste deel van het jaar in de weilanden rondom de boerderij. Daarnaast grazen ze steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht. De voeding van de dieren zoals hooi, maïsmeel en tarwe, bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten.

De koeien hebben een goed leven

Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals en heerlijk van smaak. Het kent een lager vetpercentage, is licht verteerbaar, bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. In een tijd waarin we verantwoord en gezond willen leven past het rundvlees dat we van deze groep Twentse veehouders afnemen, bijzonder goed. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.